matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Przemo:
x
∫
sin
2
x
30 sty 21:05
Przemo:
pomoze ktos ?
30 sty 21:27
jc:
= − ∫x (ctg x)' dx = − x ctg x + ∫ctg x dx= − x ctg x + ln |sin x|
30 sty 21:39
Przemo:
a jak to ctg ?
30 sty 21:46