30 sty 20:55
30 sty 20:59
Mila:

b)
| 1 | | sinx | |
f(x)= |
| *sinx = |
| już Ci tłumaczyłam |
| x | | x | |
y=sinx funkcja ograniczona
sinusoida będzie coraz bardziej "przyciskana do osi Ox
lim(f(x))=0
30 sty 23:06
Mila:

c)
f(x)=(−1)
[x]
f(x)=(−1)
0=1 dla x∊<0,1)
f(x)=(−1)
1=−1 dla x∊<1,2)
f(x)=(−1)
2=1 dla x∊<2,3)
f(x)=(−1)
3 =−1 dla x∊<3,4)
wniosek :
lim
x→∞ f(x) granica nie istnieje
30 sty 23:16
Mila:
d) nie istnieje granica , już bez rysunku wniosek
e) tak jak w b) też bez rysunku
y=(−1)
[x] − funkcja ograniczona
lim
x→∞f(x)=0
30 sty 23:21
Krzysiek60: dziekuje
Milu 
Wiem ze kiedys tlumaczylas .ale to mi gdzies zginelo i poprosilem jescze raz o pmoc .
31 sty 09:36