matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
nagit:
1
Oblicz pochodną funkcji f(x)=
w punkcie xo=2.
x
3
30 sty 20:37
nagit:
podbijam
31 sty 20:11
Maciess:
Z definicji musi byc? Czy miałes juz wzory na pochodną?
31 sty 20:18
the foxi:
f(x)=x
−3
3
f'(x)=−3x
−4
=−
x
4
3
f'(2)=−
16
31 sty 20:20