matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cza zachodzi równość
sersse:
Sprawdzić czy zachodzi następująca równość: A\(B∪C)=(A\B)\C Ktoś pomoże?
30 sty 18:22
Adam:
A\(B∪C)=A∩(B∪C)'=A∩B'∩C'=(A∩B')∩C'=(A\B)\C
30 sty 18:30