matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
NIEMATEMATYCZNYUMYSL:
rozwiaz rownanie x
3
−3x
2
−18x=0
30 sty 17:59
Mila:
x*(x
2
−3x−18)=0 x=0 lub x
2
−3x−18=0 dokończ
30 sty 18:07
q:
x(x−6)(x+3)=0 wiec x=0 lub x=6 lub x=−3
30 sty 18:07