matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoże ktoś? :)
Asia:
Wielomian W(x)=x
2
(x−5)−5(x−5) można zapisać jako iloczyn wielomianu P(x)=x−5 i wielomianu: A) x+5 B) x
2
+ 5 C) x
2
−5 D) −5x
2
30 sty 17:43
the foxi:
W(x)=x
2
(x−5)−5(x−5)=(x
2
−5)(x−5) C)
30 sty 17:54
Asia:
Dziękuję
30 sty 17:57