matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
do wykresu fukcji f(x)= -15/x nalezy punkt A. Oblicz k
kociaraaa:
Do wykresu fukcji f(x)= −15/x nalezy punkt A. Oblicz k a) A (3,k) b) B A(−5/2), k−1) c) C A(k+1,10)
30 sty 16:43
the foxi:
−15
a)
=k ⇒k=−5
3
30 sty 17:03