Całki nieoznaczone
Krzysztof Bądaruk: ∫x2/3 dx to będzie x3/4 +C Chciałbym się upewnic czy dobrze rozumuje.
30 sty 15:10
ite:
oblicz pochodną Twojego wyniku
i spróbuj poprawić obliczenia
30 sty 15:14
Krzysztof Bądaruk: Po ponownym policzeniu wyszło mi x3/6, sprawdziłem pochodną i jest już dobrze
30 sty 15:23
ite:
to ja mam inny wynik
| | x3 | | 1 | | x2 | |
( |
| )' = |
| *3*x2 = |
| |
| | 9 | | 9 | | 3 | |
30 sty 15:29
ite:
| | x2 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx = |
| ∫ x2 dx = |
| * |
| *x3 +C = |
| *x3 +C |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 9 | |
30 sty 16:21