Ciągłość funkcji
qwe: Gdy badam funkcję z obu stron, po jednej wyszło [0/0+] czy to znaczy że granica wynosi 0, czy
jeszcze
muszę coś doliczyć?
30 sty 14:35
Adam: doliczyć
30 sty 14:35
qwe: z de l'hospitala?
30 sty 14:37
Adam: nie wiem, może
30 sty 14:38
kochanus_niepospolitus:
ale wychodzi DOKŁADNIE 0 W LICZNIKU ? Jeżeli tak to nie ma tutaj symbolu nieoznaczonego −−−
wyrażenie =0
30 sty 14:39
kochanus_niepospolitus:
pokaż funkcję
30 sty 14:40
qwe: dokładnie 0. funkcja dla x=/0 : (x−|x|)/2x i dla x=0 :1.
z prawej strony punku x=0 tak wychodzi.
31 sty 12:42
Adam0: skoro wychodzi 0 to znaczy że jest 0, i nie ma symbolu nieoznaczonego
31 sty 12:44
Blee:
Licznik TO NIE JEST dokladnie 0

Licznik = x − 0 = x w granicy prawostronnej
31 sty 15:44