Granica niewlasciwa
Krzysiek60: | | 2x | |
W jakim punkcie funkcja f(x)= |
| ma granice niewlasciwa i jakiego rodzaju |
| | x−2 | |
Wedlug mnie w punkcie x=2
A z tym rodzajem to o co chodzi ?
30 sty 12:27
Blee:
Zapewne oto ze granice niewlasciwe lewo i prawostronne nie beda sobie rowne.
30 sty 12:29
Krzysiek60:

Witaj
czyli tu bedzie
Bo jeszce mam granice w nieskonczonosci
Ale to zaraz bo corka dzwoni
30 sty 12:41
Blee:
Granice niewlasciwe = granice ktorych wynikiem jest +/− ∞
30 sty 12:52
Krzysiek60: lim x→−∞ = 2
lim x→∞ = 2 dla tej funkcji ?
30 sty 15:12
ite:
tak i asymptota pozioma obustronna y=2
30 sty 15:32
Krzysiek60: Dzien dobry i dziekuje
30 sty 15:39