27x2−54x+25 | A | B | C | ||||
= | + | + | |||||
x3−3x+2 | x−1 | (x−1)2 | x+2 |
27x2−54x+25 | L1(x) | L2(x) | ||||
∫ | dx= | +∫ | dx | |||
x3−3x+2 | M1(x) | M2(x) |
27x2−54x+25 | L1(x) | L2(x) | ||||
∫ | dx= | +∫ | dx | |||
x3−3x+2 | M1(x) | M2(x) |
27x2−54x+25 | A | Bx+C | ||||
∫ | dx= | +∫ | dx | |||
x3−3x+2 | x−1 | x2+x−2 |
27x2−54x+25 | A | Bx+C | |||
=− | + | ||||
x3−3x+2 | (x−1)2 | x2+x−2 |
27x2−54x+25 | A(x+2) | (Bx+C)(x−1) | |||
=− | + | ||||
x3−3x+2 | x3−3x+2 | x3−3x+2 |
2 | ||
A= | ||
3 |
79 | ||
C=− | ||
3 |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 1 | 81x−79 | |||||
∫ | dx= | + | ∫ | dx | |||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | 3 | x2+x−2 |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 1 | 81x−81+2 | |||||
∫ | dx= | + | ∫ | dx | |||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | 3 | (x−1)(x+2) |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | ||||||
∫ | dx= | +27∫ | dx+ | ∫ | dx | ||||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | x+2 | 3 | (x−1)(x+2) |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 1 | ||||
∫ | dx= | +27∫ | dx+ | ||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | x+2 |
2 | (x+2)−(x−1) | |||
∫ | dx | |||
9 | (x−1)(x+2) |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | ||||||
∫ | dx= | +27∫ | dx+ | ∫ | dx | ||||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | x+2 | 9 | x−1 |
2 | 1 | |||
− | ∫ | dx | ||
9 | x+2 |
27x2−54x+25 | 2 | 1 | 241 | 2 | |||||
∫ | dx= | + | ln|x+2|+ | ln|x−1|+C | |||||
x3−3x+2 | 3 | x−1 | 9 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |