Oblicz wartość pochodnej w podanym punkcie
Marek34: Proszę o pomoc
| | x + 1 | |
f(x) = (2x−7)* |
| x0=−3 |
| | 3x − 1 | |
29 sty 22:47
Basia:
| | (4x−5)(3x−1)−3(2x2−5x−7) | |
f'(x)= |
| = |
| | (3x−1)2 | |
| 12x2−9x+5−3x2+15x+21 | |
| = |
| (3x−1)2 | |
| | 9•8−18+26 | |
f'(−3)= |
| =... |
| | (−9−1)2 | |
dokończ
29 sty 23:20
Marek34: Dziękuje bardzo
29 sty 23:24
Marek34: Basia znalazłem mały błąd w obliczeniach, powinno być :
29 sty 23:40
Basia: Popraw to już proste. Z komórki się bawię i trochę źle widzę 😊
29 sty 23:43