matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie płaszczyzny
Ania:
Znaleźć równanie płaszczyzny zawierającej os Oy i równolegle do odcinka o końcach (1,0,0) Oraz (0,0,2).
29 sty 22:42
Mila:
AB
→
[−1,0,2] v=[0,1,0] wektor kierunkowy OY n
→
=[−1,0,2] x [0,1,0]=[−2,0,−1] (0,0,0)∊OY π: −2x+0y−z=0 2x+z=0
29 sty 23:15