zbiory i relacje...
faro: Potrzebuje pomocy w kilku zadaniach, z góry dziękuję za pomoc. :
1.Wykaż, że dla dwolnych zbiorów A, B prawdziwa jest poniższa równoważność
A∪B ⊂ A∩B ⇔ A=B
2.Niech R i S będa relacjami symetrycznymi. Wykaż, że R\S też jest relacją symetryczną.
3.Niech R={(x,y) : x,y ∊ {2,4,6}, x<y} , gdzie < jest naturalnym "ostrym" porządkiem liczb
naturalnych i niech S = {(x,y) : y=x2 ∊ {4,9}, x ∊ ℤ} Wyznacz :
(R∪S)[{2,3,4}], (R∩S)[{2,3,4}] oraz (RuS)c[{3,4,6}]
29 sty 21:37
faro: pomoze ktos?
29 sty 22:22
faro: up
29 sty 22:50
faro: pomoze ktos?
30 sty 16:34