matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość
Ifcia:
1
2*600*1,67*10
−27
*
√
8
1,6*10
−19
29 sty 18:33
Janek191:
2*600*1,67*10
−27
1 200*1,67*10
−27
=
=
1,6*10
−19
1,6*10
−19
1,2*10
3
*1,67*10
−27
2,004*10
−24
=
=
=
1,6*10
−19
1,6*10
−19
= 1,2525*10
−5
= 12,525*10
−6
więc
1
w =
*
√
12,525
*10
−3
= ...
8
Dokończ
30 sty 07:57