Cwiczenie
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
Cwiczenie nr 15 strona 78 klasa 2
Cwiczenie nr 14 zrobilem (tylko prosta y=−U{1}[x} jest hiperbola
29 sty 17:27
Mila:

15)
np.
1)
f(x)=x
2+1
f(|x|)=x
2+1
2)
f(x)=x
4+x
2=f(|x|)
3)
f(x)= cosx+2
Wniosek sam napisz.
Napisz swoje propozycje.
29 sty 18:18
Krzysiek60:
Milu
Dowiedzialem sie od
=== na czym polega ta funkcja f(|x|)
i np f(x)= |sin(x)|≠sin(\x\) jest inny wykres . Wiec ta rownosc nie zachodzi dla kazdej
funkcji
Moze tutaj chodzi o to zeby funkcja byla parzysta ?
29 sty 18:33
Krzysiek60: Teraz cwiczenie nr 17
Rozumiesz w ogole jego 1 czesc ? bo ja nie .
29 sty 18:38
Krzysiek60: Przeciez nie napiszse ze w 1 i 3 cwiartce bo to jest trywialne
29 sty 18:39
Mila:
Parzysta i przyjmująca tylko wartości ≥0.
29 sty 18:49
Mila:

17)
x
2=a
x=
√a lub x=−
√a
punkty przecięcia:
(
√a,
√a),(−
√a,−
√a)
a=2
(
√2,
√2),(−
√2,−
√2)
29 sty 18:57
Krzysiek60: czyli jednak o to chodzilo .
Na razie dziekuje Ci . Zle sie czuje . Moze pozniej zapytam o cw. nr 18 .
29 sty 19:02
Mila:
Odpocznij, życzę zdrowia. Dzisiaj taki kiepski dzień, zmierz ciśnienie.
29 sty 19:19
Krzysiek60:

Juz
Milu lepiej .
Cwiczenie nr 18
te niebieskie to obraz hiperboli w symetrii wzgledem osi OX
Jak nazwiesz funkcje ktorej wykres narysowales ?
Przypominamy ze wykres funkcji y= f(x−r)+s(y−s)= f(x−r) jest wynikiem przesuniecia wykresu y=
f(x) o wektor [r ,s]
O co tutaj
Milu chodzi
W sumie taki sam wykres bedzie w symetrii wzgledem osi OY
29 sty 20:55
Mila:

Komentarz jest do przesunięcia równoległego
1)
Wzór po przekształceniu wykresu funkcji
| 2 | |
f(x)= |
| przez symetrię względem OX |
| x | |
29 sty 21:17
Mila:

Wzór po przekształceniu wykresu funkcji
| 2 | |
f(x)= |
| przez symetrię względem OY |
| x | |
29 sty 21:20
Mila:

Wzór po przekształceniu wykresu funkcji
| 2 | |
f(x)= |
| przez translację o wektor [1,2] (przesunięcie równoległe− 1 j. w prawo ,2 j. w |
| x | |
górę)
f(x−1)+2=g(x)
29 sty 21:25
Krzysiek60: Dziekuje

Bede mial nad czym myslec (chociaz nie jest to straszane )
Tylko on tak troche gmatwa te zgadnienia
29 sty 21:33