zbiór wartości
matia: Wyznacz zbiór wartości funkcji f
f(x)=2x2−x4
Zaczęłam
f'(x)=4x−4x3
f'(x)=0
dla x=−1
x=0
x=1
w punkcie x=0 ma minimum
i jak dalej ?
29 sty 13:25
ite:
ustal dziedzinę
oblicz granice na krańcach dziedziny
znajdź maksima i minima funkcji − wszystkie, nie tylko 0
porównaj ekstrema z wartościami granic
29 sty 13:40
matia: dziękuje
29 sty 13:45
ite: ta funkcja jest ciągła i ma dziedzinę ℛ
ale przy innych ustalając zbiór wartości funkcji, trzeba zwracać uwagę, czy jest to funkcja
ciągła i jaka jest dziedzina
29 sty 13:54