Zadanka z liczb pochodnych.
Bartmann:
1.Wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji
f(x) = x
4 − 5x
2 + 6
2.Oblicz pochodne następujących funkcji
y = x
2 cosx lnx
| | sinx + cosx | |
y = |
| |
| | sinx − cosx | |
y =
√tgx2
3.Oblicz granicę funkcji
x→0
4.Oblicz granicę funkcji
x→∞
5.Znajdź najmniejszą i największą wartość funkcji
y = x
3 − 3x
2 − 24x w przedziale <0,6>
6.Zbadaj wypukłość y = xe
−x
7.Oblicz y
(75) jeśli y = sinx
| | x3 | |
8.Znajdź asymptoty y = |
| |
| | x + 3 | |
29 sty 11:03
kochanus_niepospolitus:
uuu ... ktoś tu pisze egzamin
29 sty 11:12
Bartmann: A skąd..
To są przykładowe zadania które będą na kolokwium, a schemat będzie zachowany.
Po prostu w miniony właśnie weekend miałem 6 kolosów i mózg już przestał działać.
29 sty 11:18
kochanus_niepospolitus:
no to pokaż jak rozwiązujesz dane zadania ... przecież chyba nie liczysz na gotowca, prawda

29 sty 12:13
P.11.144: To sie porzadnie najpierw wyspij
29 sty 13:18