mat
mat:
| | A | | A−25[A25] | | A−25[A25] | |
Jak uproscic wyrazenie 8[ |
| ]+[ |
| ]+[ |
| ] ? |
| | 5 | | 3 | | 24 | |
29 sty 10:41
mat:
29 sty 13:40
mat: ?
29 sty 14:14
Jarek: wejdz z 8 do nawiasu,pozbadz sie ulamkow pietrowych i sprowadz do wspolnego mianownika
29 sty 16:27
mat: [·] czesc calkowita liczby
29 sty 16:33
mat: ?
29 sty 18:32
mat: ?
29 sty 21:57
mat: Nie da sie tego zapisac w prostszej formie?
29 sty 23:41
Adam:
=8[5[A/25]+5{A/25}]+[25{A/25}/3]+[25{A/25}/24]=
=40[A/25]+8[5{A/25}]+[25{A/25}/3]+[25{A/25}/24]
moim zdaniem się uprościło
30 sty 01:12