pochodna
Ktoś: Jak znaleźć pochodna funkcji
y=3sin3x
28 sty 18:34
Definicja: y= 3*(sinx)3 powinno byc latwiej
28 sty 18:37
Eta:
Wynająć p. Rutkowskiego
28 sty 18:37
Kamil: 3(sin3x)'=3(3sin2x*cosx)=9sinxcosx
28 sty 18:40
Kamil: ups źle zapisałem
9sin2xcosx
28 sty 18:41
Ktoś:

Ale to bedzie poprostu 9sin
2x?
28 sty 18:41
Kamil: funkcje złożone, mówi ci to coś?
28 sty 18:42
Ktoś: Nie
28 sty 18:44
Ktoś: jest na to jakis ogolny wzor, jakis link czy cos?
28 sty 18:44
28 sty 18:45
Definicja: A z jakiej ksiazki korzystasz ?
28 sty 18:46
Ktoś: Funkcje zlozone sa w liceum?
28 sty 18:48
Definicja: Tak sa . Ja sie wlasnie bede ich uczyl .
28 sty 18:49
Kamil: tak
28 sty 18:49
Definicja: Kamil nalezy dac sobie spokoj . Zobacz o co Ktos pyta a naraz liceum .
28 sty 18:53
Ktoś: Jestem pewny, że nie miałem jeszcze funkcji zlożonej
28 sty 19:02