Całka z 2^x/(4^x-4)
chionia: Całka z 2x/(4x−4)
28 sty 15:58
M:
13 mar 06:10
kerajs: | | 2xdx | | dt | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| =[t=2x] =∫ |
| = |
| ∫( |
| − |
| )dt |
| | (2x−2)(2x−2) | | (t−2)(t+2) | | 4 | | t−2 | | t+2 | |
13 mar 09:50
wredulus_pospolitus:
krajs ... ln2 zgubiłeś z podstawienia
13 mar 09:52
.: hop hop chionia

pewnie juz skończyłas studia ale wróc i dowiedz sie jak rozwiązuje sie całki
13 mar 10:52
Mariusz:
Dopóki M nie podbił zadania to nie było odpowiedzi
Zadanie może się przydać nie tylko chionii
Swoją drogą ciekawe czy to jakiś skrypt Jakuba podbija stare zadania bez odpowiedzi
13 mar 13:04
wredulus_pospolitus:
żaden skrypt −−−− po prostu człek loguje się raz dziennie i przeszukuje kolejne strony z
archiwum i podbija.
Jest to 'niewinna' wersja telewizyjnego maniaka (weterani wiedzą o komu mówię) −−− mam
nadzieję, że nie wywołam wilka z lasu tym postem.
13 mar 14:09
Mariusz:
Mnie to tam nie przeszkadza
Co z tego że stare skoro bez odpowiedzi
A może komuś innemu się jeszcze przydadzą
13 mar 20:10
wredulus_pospolitus:
dlatego napisałem, że jest to 'niewinna' wersja
13 mar 20:33
Min. Edukacji: Jak zacznie podbijac 100 postów dziennie to skończy sie niewinność 😃
13 mar 22:18