moniczka: Funckja f jest okreslona wzorem f(x)= √3x + √6 . Podaj miare konta ostrego, jaki
tworzy wykres funkcji g(x)= x+ 0,01 z prosta bedaca wykresem funkcji f
tylko prosze bez wzoru na tgα
12 lis 19:31
coco:
MOniczka

! czemu boisz się tego wzoru

? jak go juz chyba zapamiętałaś


z 1) prostej tgα = P{3} z 2) tgβ = 1
czyli α = 60
0 β = 45
0
γ ---- kat między nimi γ= 60 - 45 = 15
0 Jest OK

?
pozdrówka
12 lis 19:41
moniczka: nei jest

!

po wykres funkcji g jest nachylony to f a nei do osi ox

!
12 lis 19:54
coco: Jest jest przeczytaj dobrze zad

12 lis 20:20
moniczka: aff

hehe moze masz racje

;; dzieki

12 lis 20:27