matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór Taylora
Kamil:
skonstruuj wzór Taylora dla f(x)=e
x
dla x
0
=0 każda pochodna to e
x
x
x
x
x
e
x
= 1+
+
+
+...+
1!
2!
3!
n!
jak można zapisać to za pomocą szeregu?
x
∑ n=0 do
∞
n!
czy tak dobrze?
28 sty 14:36
Dickens:
a potęgi przy x?
28 sty 14:37
Kamil:
aa tak zapomniałem czyli
x
n
∑
n!
?
28 sty 14:39