Równanie zespolone ze sprzężeniem.
puszka_malutka: z * z* + 3( z − z*) = 4 − 3i
pomiędzy dwoma pierwszymi liczbami jest mnożenie liczby zespolonej * liczba zespolona sprzężona
(x + yi)(x−yi) + 3((x+yi) − (x−yi)) = 4 − 3i
x
2 − xyi + xyi − y
2i
2 + 3(x + yi − x + yi) = 4 − 3i
x
2 + y
2 + 6(yi) = 4 − 3i
x = +−
√3 8/9
28 sty 14:34
PW: Aj, znowu błąd rachunkowy:
28 sty 14:43
puszka_malutka: Bardzo proszę o sprawdzenie, do tego zadania nie mam odpowiedzi niestety....
28 sty 14:43
puszka_malutka: Kurczę, muszę popracować nad skupieniem − bo umiem, ale robię błędy w rachunkach... ><
Mam nadzieję, że do final exam poradzę sobie.
Dzięki PW za pomoc

! <3
28 sty 14:44