matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna
Julcia:
Jak wyznaczyć funkcje odwrotną do: ln(1+x
3
)
28 sty 12:24
Julcia:
błąd ln(1+3x
3
)
28 sty 12:25
Jerzy:
y = ln(1 + 3x) 1 + 3x = e
y
3x = e
y
− 1
e
y
− 1
x =
3
28 sty 12:26