matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy można tak
Toem:
−1+2
n
lim n→
∞
2
n
+(
3
2
)
n
czy można tak zapisać
(
3
2
)
n
3
2
3
=(
)
n
=(
)
n
2
n
2
4
3
lim n→
∞
(
)
n
=0
4
−1+2
n
lim n→
∞
=1
2
n
+(
3
2
)
n
28 sty 09:09
mat:
−1
i jeszcze dpisac, ze
→0
2
n
28 sty 10:29