π | ||
lim→ | − (cos2x)cos6x | |
4 |
ln(cos2x) | 1 | 1 | |||||||||
→(H) [ | *(−sin2x)*2] / [− | *(−sin6x)*6]= | |||||||||
| cos2x | cos26x |
−2sin2x | cos26x | ||
* | = | ||
cos2x | 6sin6x |
1 | sin2x | cos26x | ||||
− | * | * | ||||
3 | sin6x | cos2x |
1 | sin2x | 1 | 1 | 1 | ||||||
− | * | → − | * | = | ||||||
3 | sin6x | 3 | −1 | 3 |
cos26x | 3(cos6x)(−sin6x)*6 | 3 | (sin6x)*(cos6x) | ||||
→(H) | = | * | → | ||||
cos2x | −2sin6x | 2 | sin6x |
3 | −1*0 | ||
* | =0 | ||
2 | −1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |