xyz
populacja: Obecna wielkość populacji bakterii wynosi 1000 000. Populacja podwaja się w ciągu 25 lat.
Napisz wzór wyrażający wartość populacji po t latach.
27 sty 21:41
27 sty 21:49
the foxi:
f(0)=1000000
f(25)=2000000=1000000*2
25{25}=1000000*2
1=2000000
f(50)=4000000=1000000*2
50{25}=1000000*2
2=4000000
f(75)=4000000=1000000*2
75{25}=1000000*2
3=8000000
| | x | |
f(x)=1000000*2 do potęgi |
| |
| | 25 | |
Ja bym podał taki, lecz nie mam pewności
27 sty 22:00
Satan: @
jojc, co za brednie? Tutaj nawet nie ma funkcji, tylko stała liczba

Nie mam pewności czy dobrze, więc jeszcze poczekaj.
27 sty 22:04
jojc: omg zapomniałem dopisać literkę t
27 sty 22:05
Satan: Moje jest źle, to nie będzie podwojenie.
27 sty 22:07
iteRacj@: @Satan nie tak, bo populacja się podwaja więc 1000 000*2 tak jak u the foxi
27 sty 22:08
Satan: Wiem, ogarnąłem chwilę po wysłaniu
27 sty 22:09
27 sty 22:11