matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ker(F) i im(F)
ktoś:
F: R
n
[x] → R
n
[x], F(f)=f’. Znajdź ker(F) i im(F) ker(F) = {f∊R
n
[x]: F(f) = 0} = {f=a
0
, a∊R} = R ? im(F) = R
n−1
?
27 sty 21:09
ktoś:
Chociaż to co zapisałem w im(F) to bardziej dim(im(F)) hmm
27 sty 21:24