matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równość trygonometryczna
jojc:
wiem że cos(−x)=cosx a czy sin(−x)=sinx? jeśli nie ,to jak pozbyć się minusa z argumentu?
27 sty 20:50
Krzysiek60:
Nie . Tylko funkcja cosinus jest parzysta sin(−x)= −sin(x)
27 sty 20:51