matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
D
D:
Pole y=x−1 y=e y=e
x
27 sty 18:49
Basia:
ma pewno dobre dane podałeś (aś)? bo obszar wyznaczony przez wykresy tych trzech funkcji jest nieskończenie duży jego pole również może jeszcze ma być ograniczenie osią OX wtedy byłaby to całka niewłaściwa P =
−
∞
∫
1
e
x
dx +
1
∫
e+1
[e−(x−1)] dx
27 sty 20:36