1−√1−x | ||
lim x→0 | ||
sin4x |
x | ||
=lim x→0 | i tutaj stanalem | |
sin4x(1+√1−x |
4x | ||
Pomnóż licznik i mianownik przez 4 oraz zauważ, że lim | = 1 gdy x dąży do 0 | |
sin4x |
1 | |
8 |
x | 1 | |||
limx→0 | = ja tu juz bez tego rozpisywania widze ze jest | |||
2sin4x | 8 |
4*x | 1 | 1 | ||||
= lim x→0 | = | = | ||||
4*2sin4x | 1*8 | 8 |
1 | 1 | |||
= 1* | = | |||
8 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |