suma
magda2: musze policzyc sume tego szeregu...
27 sty 12:35
PW: Może takie prymitywne rozumowanie da efekt?
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| ( |
| − |
| )= |
| n(n+2) | | 2 | | n | | n+2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| ( |
| − |
| + |
| − |
| + |
| − |
| + |
| − |
| +...) |
| | 2 | | 1 | | 3 | | 2 | | 4 | | 3 | | 5 | | 4 | | 6 | |
27 sty 12:53
magda2: nie wiem : (
27 sty 13:08
PW: Każdy ułamek z minusikiem ma braciszka z plusikiem
27 sty 13:15
magda2: czyli 1/2?
27 sty 15:33
PW: Poskreślaj liczby występujące "z minusem" i "z plusem", patrząc od lewej będą to
itd.
27 sty 17:57