Równanie zespolone.
Neko: z3 − 1 + i = 0, kompletnie nie wiem jak to ugryźć :<
26 sty 20:48
cosinus: z=3√1−i
26 sty 20:50
Basia:
| | √2 | | √2 | |
z3 = 1−i = √2( |
| + (− |
| )*i) |
| | 2 | | 2 | |
| | −π | | −π | |
z3 = √2(cos |
| + i*sin |
| ) |
| | 4 | | 4 | |
z =
3√z3
teraz wzory Moivre'a
26 sty 20:56
jc: cosinus, czy myślisz, że dostałbyś choć punkt za napisanie czegoś takiego?
Naraziłbyś się co najwyżej na pytanie, co oznacza symbol pierwiastka przyłożony
do liczby zespolonej.
26 sty 21:01