matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanko
cosinus:
http://www.isimiip.agh.edu.pl/wiki/doku.php/1/lato/algebra/egzaminy/2017/termin1
Zad 2, jest jakiś lepszy sposób niz liczenie tego Cramerem i sprawdzanie 3 przypadków 1. detA≠0 2. detA=0 i detWi=0; 3. detA=0 i detWi≠0 ?
26 sty 20:11
cosinus:
Ktoś coś ?
26 sty 21:34
Mila:
Pierwsze pomnóż przez (−2) i dodaj do (3) otrzymasz : y*(2a−6)=−a+2 2a=6 równanie sprzeczne a≠3
−a+2
y=
podstaw do (1) i (2) i rozwiązuj dalej.
2a−6
26 sty 21:47