Macierze
Student amator :D: Nie będę pisał całego zadania ale mam taką sytuację
(|A|−3X)
T*|B|=|C| /
T
A, B i C są to macierze.
Moje pytacznie czy jeśli transponuje macierze obustronnie to transponuję macierz B czy nie ?
Zostaje sam nawias i macierz C
T, ale co z B ?
Dziękuję za pomoc!
26 sty 19:03
Student amator :D: Czy to jest dobrze zrobione ?
(2−3x)
2*5=10 /
2
(2−3x)*5=100

26 sty 19:22
Pytający:
(AB)T=BTAT
(A−3X)TB=C ⇒ BT(A−3X)=CT
26 sty 19:23
Pytający:
Co do drugiego: nie.
26 sty 19:24
Student amator :D: Nie rozumiem. Wytłumaczysz mi to na tym drugim przykładzie ?
26 sty 19:26
Pytający:
Nie rozumiem, czego nie rozumiesz.
AB=C ⇒ (AB)T=CT ⇒ BTAT=CT
26 sty 19:39
Student amator :D: Dobra dobra, potrzebowałem chwile żeby to przeanalizować

Nie jestem orłem z matmy
26 sty 19:45