...
ania: cosx+cos
2x+2sinx+2sinxcosx+sin
2x=0
jakis pomysl na to rownanie?
z gory dziekuje
26 sty 17:36
Basia:
sin2 x + cos2 x=1
wykorzystaj to i zobacz jakie równanie dostaniesz
26 sty 17:52
ania: cosx+1+2sinx+2sinxcosx=0
26 sty 18:02
Alinka: 2sinxcosx to sin2x
26 sty 18:02
ania: cosx+1+2sinx+sin2x=0
26 sty 18:03
Mila:
cosx+cos2x+2sinx+2sinxcosx+sin2x=0⇔
cosx+2sinx+2sinx*cosx+1=0
(2sinx+1)+(cosx+2sinxcosx)=0
(2sinx+1)+cosx(2sinx+1)=0
(2sinx+1)*(1+cosx)=0
(2sinx+1)=0 lub (1+cosx)=0
to już sama rozwiąż.
26 sty 18:08
ania: dziekuje

))))))))))))))
26 sty 18:36
Mila:
Proszę
26 sty 18:41