granica
Krzysiek60: Jak poradzic sobie z taka granica
26 sty 16:52
Krzysiek60:
26 sty 17:19
Mila:
√1−x=4√(1−x)2
26 sty 17:27
Mila:
Dobry wieczór, jak się masz?
26 sty 17:28
Krzysiek60: Sluchalem
Milu muzyki na You tube i dlatego tak pozno odpisalem
| | 4√x2−2x+1 | |
lim x→ −∞ |
| znowu te podwojone pierwiastki |
| | 4√1−x | |
z licznika wyciagne x
2 przed nawias natomiast w mianowniku sie pogubilem trudno
26 sty 18:16
Krzysiek60: Zostawie te takie granice z tymi pierwiastkami .
26 sty 18:21
26 sty 18:29
Satan: | |
| , chyba tak, prawda?  |
| |
26 sty 18:30
Janek191:
| | x2 − 2 x + 1 | |
f(x) = 4√ |
| = 4√−x + 1 |
| | 1 −x | |
więc
lim f(x) = +
∞
x→ −
∞
26 sty 18:30
Krzysiek60: Dziekuje wszystkim
Po co ja cchcialem wyciagac jak to trzeba bylo wsadzic pod jeden pierwiastek
26 sty 18:36