matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
rozia:
Oblicz granicę:
√
x
+x
lim
√
3x
−
√
3
x
x−>0+ poproszę o rozpisanie
26 sty 16:26
Basia:
1
+1
2
√
x
=(H) lim
x→0
+
=
3
−
√
3
2
√
3x
1+2
√
x
2
√
3x
√
3
(1+2
√
x
)
√
3
lim
x→0
+
*
=
=
2
√
x
3−6
√
x
3−6
√
x
3
26 sty 18:03