H | ||
tg30 = | ||
h |
√3 | H | ||
= | |||
3 | h |
a√3 | ||
h = | ||
2 |
√3 | 2H | ||
= | |||
3 | a√3 |
1 | a2√3 | 1 | 4H2√3 | H3√3 | ||||||
V = | * | *H = | * | *H = | ||||||
3 | 4 | 3 | 4 | 3 |
H3√3 | 8√3 | ||
= | |||
3 | 3 |
a*H | 4*2 | |||
PACS=PBCS = | = | =4 | ||
2 | 2 |
H | ||
sin30= | ||
hb |
1 | 2 | ||
= | |||
2 | hb |
1 | 4*4 | |||
PABS = | a*hb= | =8 | ||
2 | 2 |
a2√3 | 16√3 | |||
Pp= | = | =4√3 | ||
4 | 4 |
1 | a3√3 | 8√3 | ||||
V= | *a*a√3*a = | = | ⇒ a=2 | |||
3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |