ex | |
x+2 |
ex(x+2)−1*ex | |
(x+2)2 |
ex(x+2−1) | x+1 | |||
f'(x) = | = ex* | |||
(x+2)2 | (x+2)2 |
x+1 | x+1 | |||
f"(x) = (ex)'* | + ex*( | )' = | ||
(x+2)2 | (x+2)2 |
x+1 | 1*(x+2)2 − 2(x+2)*1*(x+1) | |||
ex* | + ex* | = | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1 | x2+4x+4 − 2(x2+x+2x+2) | |||
ex* | + ex* | = | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1 | x2+4x+4−2x2−2x−4x−4 | |||
ex* | + ex* | = | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1 | −x2−2x | |||
ex* | + ex* | = | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1 | x2+2x | |||
ex*[ | − | ] = | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1) | x(x+2) | |||
ex*[ | − | ]= | ||
(x+2)2 | (x+2)4 |
x+1 | x | |||
ex*[ | − | ]= | ||
(x+2)2 | (x+2)3 |
(x+1)(x+2)−x | ||
ex* | = | |
(x+2)3 |
x2+2x+x+2−x | ||
ex* | = | |
(x+2)3 |
x2+2x+2 | ||
ex* | ||
(x+2)3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |