Równanie
Student amator :D: Jak rozwiązać takie równanie ?
(1/2)x=4
25 sty 18:09
Krzysiek60: | | 1 | |
zlogarytmuj logarytmem przy podstawie |
| (obie strony |
| | 2 | |
25 sty 18:11
25 sty 18:14
Krzysiek60: Inaczej mozna (pospieszylem sie z tym logarytmem
2
−x= 2
2
−x=2⇒ x=−2
25 sty 18:15
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu
25 sty 18:16
Student amator :D: Okej dziękuję, a żeby nie zakładac nowego tematu to jak sobie poradzić z czymś takim
| | 1/4 | |
8− |
| . Odczytacie się ? |
| | ln1/2 | |
25 sty 18:23