matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Snaq:
http://ifotos.pl/z/qnpehwr
Witam, wytłumaczy mi ktoś jak to się robi?
25 sty 17:07
===:
chyba nie szukasz wytłumaczenia tylko "gotowca"
25 sty 17:30
Snaq:
Nie, nie szukam "gotowca". Nie rozumiem jak np. zrobić 2 b)
25 sty 17:42
Mila:
2b)
1
1
2log
1/2
(6)−2=log
1/2
6
2
−log
1/2
(
)
2
=log
1/2
36−log
1/2
=
2
4
36
=log
1/2
=log
1/2
(36*4)=log
1/2
144
1
4
25 sty 19:27
Mila:
6) log
3
4+log
9
4=log
1/3
0.125
log
3
4
L=log
3
4+
=
log
3
9
1
=log
3
4+
log
3
4=log
3
4+log
3
√
4
=log
3
(4*2)=log
3
8
2
1
1
log
3
8
P=log
1/3
=
=log
3
8=L
8
1
log
3
3
25 sty 19:34