2 | |
x<sinx | |
π |
4 | ||
tgx< | x | |
π |
π | ||
x∊<0, | > | |
2 |
4 | π | |||
nierówność tg x < | x dla x= | przyjmuje postać: | ||
π | 4 |
π | ||
tg x = tg | = 1 | |
4 |
4 | π | 4 | |||
x = | * | = 1 | |||
π | 4 | π |
4 | ||
stąd tg x = | x , | |
π |
2 | π | |||
nierówność | x < sin x dla x= | przyjmuje postać: | ||
π | 2 |
2 | 2 | π | |||
x = | * | = 1 | |||
π | π | 2 |
π | ||
sin x = sin | = 1 | |
2 |
2 | ||
stąd | x = sin x , | |
π |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |