jest większa/ mniejsza / równa odwortności liczby p{2012}- p{2011}: 5. W okrąg o
Alinka: jest większa/ mniejsza / równa odwortności liczby √2012− √2011:
5. W okrąg o promieniu dlugości 4 wpisano dwunastokąt foremny. Wówczas:
a) Długość boku tego dwunastokąta wynosi …
b) Obwód wynosi
c) Pole jest równe
6. Wiadomo, że tgα=3 gdzie α jest katem ostrym. Wartość wyrażenia W jest równa ..
Dla W= 2sinα + cosαsinα
dopwiedz na pytania i uzasadij swoją odpowiedź. Przedstaw swój tok myślowy.
w 6. doszłam do postaci, nie wiem czy dobrej sinα + ctgα = sinα + 13
25 sty 14:27
Jerzy:
6)
| | cosα | | 1 | | 7 | |
W = 2 + |
| = 2 + ctgα = 2 + |
| = |
| |
| | sinα | | 3 | | 3 | |
25 sty 14:30
Satan: | 2sinα + cosα | | cosα | | 1 | |
| = 2 + |
| = 2 + tgα−1 = 2 + |
| |
| sinα | | sinα | | 3 | |
25 sty 14:30
Alinka: dzięki, a ktoś pomoże z 1?
25 sty 14:38
Alinka: up
26 sty 09:52
Krzysiek60: Zadanie nr 1 to jest calkowity belkot .
Przepisz porzadnie tresc zadania z e zbioru wtedy pogadamy
26 sty 09:55
alinka: 5. W okrąg o promieniu dlugości 4 wpisano dwunastokąt foremny. Wówczas:
a) Długość boku tego dwunastokąta wynosi …
b) Obwód wynosi
c) Pole jest równe
26 sty 15:21
26 sty 17:03
26 sty 17:04