Help <3
noobzmatmy: Samochód o masie m=1000 kg, jadąc po prostej, poziomej drodze z prędkością v = 32 km/h
rozpoczyna hamowanie, które odbywa się jednocześnie w czterech kołach. Klocek hamulcowy jest
dociskany siłą pochodzącą z siłownika hydraulicznego (cylinderka hydraulicznego) N= 7000 N.
Współczynnik tarcia między wykładziną cierną klocka hamulcowego, a stalowym bębnem hamulca
μ=0,28. Bęben hamulca ma średnicę d=300 mm, koło samochodu D=700 mm. Obliczyć w przybliżeniu
drogę i czas hamowania. Wyniki (również cząstkowe) proszę zaokrąglać do 0,01