Granica
Krzysiek60: Wyznaczyc granice
Chcialem wyciagnac w pierwiastku x przed pierwiastek ale nie wiadomo do czego bedzie zbiegac
4/x
2
25 sty 11:26
Adam: nie istnieje
x2−4≥0 ⇔ x≥2 ∨ x≤−2
granica przy x→2− nie istnieje zatem cała granica przy x→2 nie istnieje
25 sty 11:29
piotr: =0
25 sty 11:29
Krzysiek60: Odp w ksiazce jest 0 tylko mi nie pomogla . Sorry
25 sty 11:32
Krzysiek60:
25 sty 11:42
jc: Granica istnieje, tylko autor zadania zapomniał dopisać, że x≥2 lub x≤−2.
Granica wynosi zero (wystarczy podstawić x=2).
25 sty 11:46
Krzysiek60: jc
Taka jest tresc zadania
| | 0 | |
Dziekuje ze odpowidziales bo uswiadomiles mi ze |
| =0 |
| | coś tam | |
25 sty 16:35
iteRacj@:

piękne spostrzeżenie!
twardy ekonomiczny rachunek: nie masz → nie porozdzielasz
25 sty 19:00
Krzysiek60: Dobry wieczor
iteRac@ 
jednak teraz dopiero zaczna sie problemy z granicami
25 sty 19:14
iteRacj@:
Dobry wieczór, dlaczego problemy?
Będzie dobrze szło!
25 sty 19:19