granica ciagu
Lubek: Chciałbym prosić o sprawdzenie poprawności wyniku:
Do postaci
24 sty 22:41
Adamm: jak tak napiszesz na kolokwium/egzaminie to dostaniesz 0
24 sty 22:50
Lubek: Pominąłęm wszystkie kroki zakładajac że jesli wynik jest dobry to reszta z liczenia granicy tez
bedzie poprawna, dziekuje.
24 sty 22:52
PW: No właśnie wynik jest zły.
Napisałeś
an=0,
a przecież miałeś liczyć granicę.
24 sty 23:34
Lech: | | 4n+1 | | n(4 +1/n) | |
lim bn = lim |
| = lim |
| = 0 |
| | 5n2 −2 | | n(5n −2/n) | |
lim arcsinb
n = arcsin 0 = 0
25 sty 10:09