k
monia: oblicz:na dole 9log na dole 3 1,5=
4 lut 19:21
hesia:
w matematyce nie ma "dołów"

log
ab −−− czytamy logartm przy podstawie a z liczby logarytmowanej b
9log
31,5= 9log
332= 9( log
33−log
32}= 9(1−log
32)=
= 9 − 9log
32
4 lut 19:42
Mateusz: no chyba że ktoś ma doła z powodu niemozliwosci rozwiązania zadania
4 lut 19:47
hesia:
4 lut 19:50
monia: heh dobre ale to 9 z przodu powinno byc na dole heh
4 lut 19:57
hesia:
więc napisz porządnie treść zadania
4 lut 19:59
monia: no patrzyłam jak wpisac ale nie ma tu takich symboli
4 lut 20:09
monia: wytłumacze tak dobrze spisałas tylko ta 9 z przodu powinna byc na dole tak jak 3
4 lut 20:10
Mateusz: czyli log
931,5 tak
4 lut 20:12
monia: nie z przodu jest 3 na dole potem log na dole 3 i normalna liczba 1,5
4 lut 20:17