liczby całkowite dodatnie x i y spełnia warunek x-y=2. Zatem kwadratem liczby ca
alinka: liczby całkowite dodatnie x i y spełnia warunek x−y=2. Zatem kwadratem liczby całkowitej jest
zawsze liczba
xy, xy−1, xy−2 czy xy+2.
Odpowiedź uzasadnij.
24 sty 17:17
PW: Nie wiadomo jakie jest założenie i o co idzie.
24 sty 17:20
alinka: takie jest to zadanie − spisane ze zbioru.
24 sty 17:41
PW: "liczby całkowite dodatnie x i y spełnia warunek x−y=2" − to jest po polsku?
24 sty 17:42
alinka: "liczby całkowite dodatnie x i y spełniają warunek x−y=2
24 sty 18:40
Adamm: nadal nie wiadomo o co chodzi
"Zatem kwadratem liczby całkowitej jest"
jakiej liczby całkowitej?
24 sty 18:42
alinka: dowolnej, jakieś kolwiek
24 sty 19:19
Lech: Te liczby : x−y = 2 ⇒ y = x−2
Czyli P(x,y) = (2,0) (3,1) (4,2) (5,3) (6,4) (7,5) .........
24 sty 21:15
Qulka: xy+1=x(x−2)+1 = x
2−2x+1 = (x−1)
2 ale takiej z plusem nie ma
24 sty 21:34